Defensa y Justicia kan säkra historiskt avancemang

Defensa y Justicia ska ta sig an ecuadorianska Delfín på bortaplan, i Copa Libertadores, under natten mot fredagen. Vid seger kan Crespos lag, eventuellt, säkra avancemang till åttondelsfinalerna redan ikväll.

Efter två raka segrar i Copa Libertadores ser det onekligen ljust ut för Hernán Crespo och hans Defensa y Justicia. Just nu innehar den argentinska klubben andraplatsen av Grupp G och vid seger mot Delfín, under natten mot fredagen, kan man komma att säkra ett historiskt avancemang till åttondelsfinal.

Förutsättningarna är enkla. För att Defensa ska kunna bli klara för fortsatt spel redan under natten mot fredagen, måste man besegra Delfín samtidigt som Santos slår Olimpia i Paraguay. Vid ett sådant scenario kan inte Olimpia komma ikapp Defensa med endast en match kvar att spela.

Läget i truppen för Defensa är helt okej även om man saknar tre spelare jämfört med senast. Washington Camacho har fått Corona samtidigt som Adonis Frías och Eugenio Isnaldo båda har dragit på sig varsin muskelskada. Därmed får Crespo stuva om lite i startelvan och hitta lösningar på dessa positioner.

Förmodad startelva för Defensa y Justicia: Unsain: Martínez, Rodríguez, Breitenbruch: Fernández, Benítez: Rius, Merentiel, Hachen, Pizzini: Romero.

För motståndet står Delfín som är helt avsågade ifrån några möjligheter till att ta sig vidare ifrån gruppsspelet. Faktum är att deras chanser att nå en tredjeplats också nästan är obefintliga vilket borde rendera i ett ganska uppgivet motstånd i afton. 

Tre poäng kan säkra ett historiskt avancemang för Defensa y Justicia och Hernán Crespo – lyckas man?