Maradona i blickfånget: ”Jag saknar fotbollen lika mycket som alla andra”

Diego Maradona var på plats, trots att han tillhör en av riskgrupperna, när San Lorenzo och Gimnasia drabbade samman under onsdagen och omgående hamnade legendaren i blickfånget. 

Med ett visir på huvudet och sin son vid sin sida följde Maradona hur hans Gimnasia först spelade 0–0 mot San Lorenzo, och sedan besegrade domsamma med 1-0 i matchen mellan reservelvorna. Under halvtidspausen av matchen gav Maradona en intervju där han beskrev sina känslor kring att äntligen vara igång med träningsmatcherna igen. 

”Jag saknar fotbollen lika mycket som alla andra. Det finns nog ingen argentinare som inte vill att fotbollen ska börja igen”.

Under halvtidspausen hann Maradona dessutom med att krama San Lorenzos president, Marcelo Tinelli, och bli tilldelade klubbens hemmatröja i present. 

”Jag tycker mycket om Marcelo. Han måste vara en av dom finaste människorna jag känt – och fortfarande känner i mitt liv”.

Avslutningsvis kommenterade Maradona också det faktum att han hade sin son vid sin sida under matchens gång.

”Jag är väldigt glad över att kommit hit med Dieguito. Han var lite nervös i början, men sen gick han in i det som en spelare. Nu vill han ut på planen och spela”.