Lisandro López: ”Boca är en kandidat till att vinna Copa Libertadores”

Lisandro López var tillbaka i Bocas mittlås under gårdagens möte med Libertad. Han menar själv på att Boca Juniors tillhör en av kandidaterna till att vinna hela turneringen i vinter. 

Det blev visserligen bara 0–0 mot paraguayanska Libertad under gårdagen. Men tack vare poängen blev Boca det första argentinska laget att kvalificera sig för åttondelsfinal i årets turnering. Detta är f.ö. den 16:e raka gången som Boca tar sig vidare ifrån ett gruppspel, som man deltagit i, av Copa Libertadores. Senast man missade en åttondel var så långt tillbaka som 1994. 

Trots att det inte blev seger under gårdagen var Lisandro López ändå nöjd med lagets insats och fastslog på presskonferensen efteråt att Boca är en av kandidaterna till att vinna hela turneringen i vinter. 

”Jag tror på det absolut. Alla vet att vi är Boca och vad det innebär. Jag tror på mina lagkamrater och vet den kvalité som finns på spelarna i denna trupp. Om vi fortsätter som vi gör just nu, och förbättrar oss ytterligare litegrann, då tror jag att vi kan nå långt. Men det hänger på oss själva”.

Med en match kvar att spela, av gruppspelet, leder Boca sin grupp. Man har därför stora möjligheter att knipa förstaplatsen och skapa sig ett bättre läge inför åttondelsfinalerna.