Boca fick bara oavgjort mot Libertad – ändå klara för åttondelsfinal

Boca Juniors var tillbaka på La Bombonera för första gången på över 6 månader. Men det blev ingen klang – och jubelföreställning denna afton utan mötet med Libertad slutade mållöst.

Efter att ha vunnit båda sina inledande matcher, sedan återstarten av Libertadores, var förväntningarna högt ställda på Boca Juniors inför gårdagens möte med paraguayanska Libertad. Man hade ju faktiskt besegrat samma lag på bortaplan för endast två veckor sedan med hyfsat bekväma 2-0.

Men gårdagens tillställning blev inte alls som Boca hade hoppats på. Precis som mot Independiente Medellín, där man förvisso vann, hade den argentinska storklubben svårt att skapa längre sekvenser med bra anfallsspel. Men trots detta var Boca ändå närmast segern och hade det inte varit för stolparna och en storspelande målvakt hade man också gått ifrån matchen med samtliga tre poäng.

Nu blev det istället oavgjort, men poängen innebär att man blir det första argentinska laget att kvalificera sig för åttondelsfinal i årets Copa Libertadores. Ikväll kan såväl Racing Club som River Plate följa i deras fotspår.