Marcelo Tinelli: ”Ligan börjar antingen den 16:e – eller den 23:e oktober”

Marcelo Tinelli pratade under tisdagen om återstarten av ligaspelet efter snart 7 månader och gav hoppfulla besked.

Den argentinska ligafotbollen har stått still sedan början av mars och ser ut att så göra åtminstone några veckor till.

Under tisdagen intervjuades ligans – och San Lorenzos president, Marcelo Tinelli, angående ligans återstart.

”Vi är redo för att början den 16 oktober. Men vi behöver få grönt ljus ifrån folkhälsoinstitutet. Det kommer att bli den 16:e – eller den 23:e oktober. Men det är svårt att ge ett defintivt datum just nu. Jag räknar med att ha ett möte med hälsoministern och förhoppningsvis kan vi bestämma oss för dessa datum”.

Tinelli menar också på att man haft en tät och bra dialog med hälsoministern, men också landets president Alberto Fernández.

”Vi har hela tiden gjort en ansträngning för att kunna börja spela igen, men alltid med fokus på att hälsan är det viktigaste. Vi kan inte ignorera pandemins utveckling i Argentina och hur det ser ut i landet”.

Angående samtalen med presidenten säger Tinelli att det varit positivt hela tiden.

”Jag pratade med honom för 15 dagar sedan om just detta. Det är många saker som vi är beroende av, som protokollet vid tog fram med hälsoministeriet. Det handlar inte om att någon gjort mindre ansträngningar än någon annan – alla har gjort en stor ansträngning och klubbarna är taggad på att återstarta fotbollen”.