Lionel Scaloni inför VM-kvalet: ”Vi har inte tid att pröva”

Nästa torsdag drar VM-kvalsspelet igång för Argentinas del när man möter Ecuador på hemmaplan och Bolivia i La Paz.

I nästa vecka samlas det argentinska landslaget för att spela VM-kvalmatcher mot Ecuador och Bolivia. Men med tanke på dom sparsamma förberedelserna har förbundskapten Scaloni redan sin startelva utstakad i huvudet.

”Tråkigt nog kommer vi inte hinna ha någon ordentlig träning för att sätta en startelva. Jag har därför den redan i huvudet eftersom vi inte har mycket tid till att pröva”.

Han utvecklar vidare.

”Vi förlorar nästan 1,5 dag bara på att få hit spelarna. Vi måste nämligen vänta på att den siste spelar sin match och sen ta hit alla på en gång. Därefter ska spelarna genomgå tester innan vi kan börja träna. Vårt första träningspass kommer vara på tisdag eftermiddag och sen spelar vi på torsdag. Det är komplicerat, men det är likadant för samtliga landslag”.

Scaloni fortsatte att prata lite om truppen i stort och hur han ser på sammansättningen när nu allvaret drar igång med kvalspel.

”Vi har en väldigt bra bas, något som vi tidigare inte haft på samma sätt. Förut letade vi efter spelare som kunde tänkas klara av att bära den argentinska landslagströjan. Idag har vi en bas på sju-åtta spelare som är rutinerade och ett gäng andra som pressar på utifrån. Vi har en stor konkurrenskraft i truppen, vi kan göra det svårt för samtliga motståndare, men samtidigt får vi inte bli bekväma. Kvalspelet är svårt och ännu mer med allt som nu är runt omkring och det faktum att det inte är någon publik”.