Russo gör två förändring till mötet med Libertad

Efter 6 månader och 19 dagar ska Boca Juniors återigen springa in på La Bombonera för mötet med Libertad i Copa Libertadores.  

Mötet med Independiente Medellín, under den föregående veckan, slutade visserligen med seger för Boca, men insatsen lämnade en del att önska. Anfallsspelet såg stundtals trögt ut och även fast Medellín inte direkt hade några jättefarliga målchanser, dröjde det ända till slutskedet innan Boca kunde avgöra genom Eduardo Salvio.

Men insatsen till trots väljer ändå Russo endast att göra två förändringar till mötet med Libertad under morgondagen. Gonzalo Maroni gick av skadad och kommer inte till spel och i hans ställe ersätter Agustín Obando. Den andra modifikationen är att Frank Fabra återigen tar plats på vänsterbacksplatsen och förpassar därmed Emanuel Mas till bänken.

Förmodad startelva för Boca Juniors: Andrada: Jara, Zambrano, Izquierdoz, Fabra: Salvio, Campuzano, Pol Fernández, Obando: Tevez, Soldano.

Agustín Obando väntas starta för Boca mot Libertad under morgondagen.

Många har undrat var Zárate blir av. Anfallaren har nämligen inte spelat en enda minut i Copa Libertadores sedan återstarten. Istället har Russo valt Bou när Soldano bytts av. Den enkla förklaringen är att tränaren anser att Bou är den enda som kan axla samma roll som Soldano i anfallet och att Zárate istället konkurrerar om platsen som just nu innehavs av Tevez. På denna platsen i startelvan finns dessutom Cardona med och konkurrerar och just nu verkar colombianen ligga lite före den f.d. Vélez-anfallaren i rangordningen.

Skulle Boca vinna imorgon är man klara för åttondelsfinal. Detta är det andra mötet på två veckor med just Libertad och senaste gick det som smort för Boca då man vann med 2–0 i Paraguay. Sedan dess har Ramón Díaz lämnat posten som lagets huvudtränare och det blåser en hel del styva vindar i den paraguayanska storklubben.

Fotnot: Matchen har avspark klockan 02:30, natten mot onsdag, svensk tid.