Gallardos startelva mot São Paulo när River hoppas bryta negativ svit

River Plate tar emot São Paulo under onsdagskvällen och vid seger är man klara för åttondelsfinal. Samtidigt hoppas man kunna bryta en negativ svit mot brasilianska lag.   

Under Marcelo Gallardos ledning har River inte vunnit någon match på hemmaplan mot ett brasilianskt lag i Copa Libertadores. Man har lyckats med bedriften i Copa Sudamericana samt Recopafinalen, men aldrig i Libertadores.

När man nu förbereder sig inför drabbningen mot São Paulo på onsdag är det med förhoppningen om att kunna ta samtliga tre poäng, avancera till åttondelsfinal och bryta denna trista svit mot brasilianska klubbar på hemmaplan. 

Matchen kommer att spelas på Independientes hemmaplan Estadio Libertadores de América – detta eftersom Monumental är under ombyggnad. Det man håller på att fixa på denna väldiga arena är dels en ny gräsmatta, med bättre dränering, men också borttagandet av löparbanorna. Där ska man istället göra plats för fler sittplatser och även en gemensam spelargång som internationella matcher kommer att kräva framöver.

Om vi återgår till matchen mot São Paulo tyder det mesta på att Gallardo endast kommer att göra en förändring jämfört med senast mot Binacional. Milton Casco är redo för spel igen och lär gå in på vänsterbacksplatsen istället för Angileri. 

Förmodad startelva för River: Armani: Montien, Martínez Quarta, Pinola, Casco: Pérez, Fernández, De La Cruz: Álvarez, Borré, Suárez. 

River är vidare vid seger, men även oavgjort kommer mer eller mindre att innebära avancemang eftersom man då har tre poäng tillgodo på São Paulo, samt bättre målskillnad, med endast en match kvar. 

Fotnot: Matchen har avspark 02:30, natten mot torsdag, svensk tid.