Beccacece: ”Vi är långt ifrån en kandidat till att vinna Libertadores”

Sebastián Beccacece och hans Racing Club förbereder sig inför onsdagens möte med Club Nacional i Montevideo. Men tränaren själv ser inte sitt lag som en av dom största utmanarna till att vinna hela turneringen. 

Efter förlusten mot just Club Nacional, för två veckor sedan, följde Racing upp det nederlaget med att besegra Alianza Lima i Peru under den föregående veckan. Nu väntar ytterligare ett möte med Club Nacional och en möjlighet att definitivt säkra ett avancemang till åttondelsfinalerna.

På dagens presskonferens pratade Beccacece lite grann om hur han kan tänkas sig att ställa upp på onsdag, utan att för den sakens skull ge hela startelvan.

”Det finns stora chanser att det blir samma lag som senast mot Alianza Lima. Vi har testat olika saker som inte riktigt gett resultat än. Det finns många olika varianter i denna trupp”. 

På frågan ifall Beccacece satsade på att vinna gruppen eller om han nöjde sig med att gå vidare ifrån gruppen, blev svaret lite flyktigt. 

”Man spelar alltid för att komma etta. Samtidigt behöver det inte vara en fördel för det. Om man kollar på Libertadores historia har det hänt att ett lag placerat sig som det 16:e bästa laget, av dom som gått vidare ifrån gruppspelet, men ändå vunnit turneringen. Men jag går alltid in för att vinna allting som jag ställer upp i”. 

Vidare menade Beccacece att Racing långt ifrån är en kandidat till att vinna hela turneringen under vintern. 

”Vi har såklart drömmen och förhoppningen om att vinna Copa Libertadores, men vi är långt ifrån en kandidat till att vinna den. Vi är ett lag som utvecklas i takt med matcherna som vi spelar. Men det finns många andra lag i denna turneringen med betydligt mer erfarenhet än oss”.