Thiago Almada: ”Jag drömmer om att vinna något med Vélez”

Thiago Almada är en av dom största talangerna i den inhemska ligan i Argentina. 19-åringen, som exploderade under Gabriel Heinzes ledning, har redan lockat till sig ett stort intresse bland dom största klubbarna i Europa.

Vélez har, precis som övriga lag i Argentina, tränat under en ganska lång tid nu efter Corona-uppehållet. Men för dom lagen som inte deltar i Copa Libertadores är längtan efter att spela tävlingsmatcher igen väldigt stor.

”Samtliga dagar (under karantänen) sa man till sig själv ’gud vad skönt det skulle vara att få gå och träna igen, ta på sig fotbollskorna, gå till träningsanläggningen och omklädningsrummet’. Jag kunde aldrig vänja mig vid att bara vara hemma. Nu njuter jag av att gå till träningen varje dag. Förhoppningsvis kan ligaspelet dra igång igen så fort som möjligt. Vi behöver börja tävla igen”.

Almada hade oturen att själv drabbas av Coronaviruset och även hans föräldrar blev sjuka – vilket gjorde att han blev väldigt orolig för deras hälsa. Men nu är alla friska igen och anfallaren ser fram emot en ny säsong med den nye tränaren Mauricio Pellegrino. 

”Vi börjar anpassa oss bra till allt som tränaren vill att vi ska utföra på planen. Han presenterades för oss via zoom och sedan fick vi glädjen att lära känna honom mer på träningsanläggningen. Jag drömmer om att vinna något med Vélez”.