Cristian Tarragona: ”Jag har alltid haft som mål att spela för en storklubb”

Cristian Tarragona är ett av Vélez Sarsfields många nyförvärv inför den kommande säsongen och anfallaren själv ser fram emot utmaningen att äntligen få spela i en storklubb.

Cristian Tarragona har hunnit fylla 29 år och har aldrig spelat i någon av dom större klubbarna i Argentina. Närmast kommer han ifrån spel med Patronato där han stod för 10 mål under den föregående säsongen. 

Men nu har han alltså fått chansen i Vélez Sarsfield och att få göra debut i den vitblåa tröjan är något anfallaren ser fram emot väldigt mycket.

”Jag har alltid haft som mål att spela i en storklubb och det har jag uppfyllt nu. Idag spelar jag för Vélez och är oerhört tacksam över att dom gett mig förtroendet. Jag känner mig väldigt taggad på att få dra på mig Vélez matchtröja, och om gud vill – även göra mål, vilket är något alla anfallare hoppas på”.

Vélez skulle ha mött Banfield i en träningsmatch under gårdagen, men den ställdes in pga. ett omfattande regnoväder som drog in över den argentinska huvudstaden. Istället väntar en ny träningsmatch under den nästkommande helgen och Tarragona hoppas såklart på speltid.

”Tränaren vet att jag känner mig bekväm i att dels spela som ensam anfallare, med två yttrar, eller tillsammans med en annan central anfallare – precis som jag gjorde i Patronato tillsammans med Gabriel Ávalos. Jag kan acklimatisera mig till båda spelsätten”.

Under oktober månad ska Copa Sudamericana återupptas igen och Vélez är fortfarande kvar i årets turnering som nu är framme vid 16-delsfinaler. Tarragona hoppas att föreningen ska lyckas vinna någon titel framöver.

”Målet är att vinna något, komma så högt som möjligt, slåss om viktiga platser, vinna den inhemska turneringen, vinna Copa Sudamericana – som är något väldigt stort för samtliga inblandade. Jag har många mål framöver och hoppas kunna uppfylla några av dom”.