Bocas Gonzalo Maroni skadad – dessa kan ersätta mot Libertad

Bocas Gonzalo Maroni gick av planen skadad i matchen mot Independiente Medellín i torsdags. Nu är det bekräftat att mittfältaren har drabbats av en sträckning i baksidan av ena låret och därmed missar han mötet med Libertad på tisdag. 

Maroni har varit en självklar pjäs i Bocas startelva sedan återstarten av Copa Libertadores för två veckor sedan. Mittfältaren, som var utlånad till Sampdoria under fjolårssäsongen, har gjort det riktigt bra och därför var det en jobbig smäll för Russo när Maroni tvingades kliva av redan under den första halvleken i Medellín.

Där och då blev han ersatt av 20-åringen, Agustín Obando, och han är den mest naturliga ersättaren till Maroni. Dock finns det flera olika alternativ i truppen. En spelare som Edwin Cardona kan också spela på denna position och colombianen är garanterat taggad på att få sin första start i Boca sedan återkomsten. 

Hittills har det faktiskt bara blivit 26 minuter, på två matcher, för Cardona sedan han kom tillbaka till storklubben under sommaren. Utöver denna ändring i startelvan är det högst troligt att Buffarini kommer in igen, på högerbacksplatsen, efter att ha missat dom två inledande matcherna pga. en sträckning i ena vadmuskeln. 

Matchen på tisdag kan säkra Bocas avancemang till åttondelsfinalerna och därför vill Russo kunna ställa upp med starkast möjliga lag. Största frågan, för Russo, är vem som ska ersätta Maroni på mittfältet – Obando eller Cardona?