Två veckor med Copa Libertadores – här är 5 saker som stuckit ut

Två veckor med spel i Copa Libertadores är nu över och nog finns där en hel del saker som stuckit ut lite extra bland dom argentinska lagens prestationer.

Defensa y Justicia.

Kommentar: Defensa y Justicias återstart har varit femstjärnig. Två raka segrar och en målskillnad på 5–1 gör att Crespos lag nu har avancemanget till åttondelsfinalerna i sina egna händer. 

Men det är inte enbart resultaten som varit tillfredställande för Defensas del. Även spelet i matcherna har varit väldigt iögonfallande för samtliga åskådare. Crespo förespråkar ett snabbt passningsspel med mycket rörelse och bitvis har det varit en fröjd att kolla på Defensas matcher dom senaste två veckorna. 

Eduardo Salvio.

Kommentar: Tre gjorda mål på två matcher och matchhjälte i båda tillställningarna gör givetvis Eduardo Salvio till en av dom spelarna som stuckit ut mest bland dom argentinska lagen. Hans målgester som hyllar den tecknade serien ”Dragon Ball” – eftersom både han och hans son älskar den – gör givetvis inte saken sämre. 

Julián Álvarez.

Kommentar: 20-åringen har verkligen tagit chansen som jag hoppades innerligt på att han skulle få. Två gjorda mål och en assist har blivit facit under matcherna mot São Paulo och Binacional. Utan tvekan det största utropstecknet hos River Plate sedan återstarten av Copa Libertadores. 

Carlos Tevez. 

Kommentar: 36-åringen verkar ha lyckats konservera sin form ifrån vårens avslutning av ligaspelet och var planens bäste spelare under gårdagens möte med Independiente Medellín, tillsammans med Salvio. Otroligt beslutsam i allt han gör och en väldigt viktig pjäs i Russos lagbygge. Nu fattas det bara att han får vinna Copa Libertadores en gång till innan skorna läggs på hyllan. 

Full pott – troligt avancemang. 

Kommentar: Defensa y Justicia, Boca Juniors och River Plate har allihop tagit full pott sedan återstarten. Samtliga seglar därför också mot åttondelsfinalerna. Även Racings trepoängare i onsdags göra att man är väldigt nära ett avancemang till nästa del av turneringen. Som läget är just nu finns det stora chanser till att Argentina har fyra lag i åttondelsfinalerna av årets Copa Libertadores – något som skulle vara väldigt trevligt för alla oss som följer landets högsta division.