Bou och Retegui ryktas bort ifrån Boca – men Russo vill ha kvar dom

Såväl Walter Bou som Mateo Retegui har ryktats bort ifrån Boca Juniors under sommaren. Nu tyder det mesta på att anfallarna ändå blir kvar i storklubben. 

Walter Bou och Mateo Retegui har befunnits sig ganska långt ner i Boca Juniors rangordning vad det gäller anfallare. Men efter skadan på Ábila och oron över att fler spelare ska ådra sig småskavanker, till följd av det långa uppehållet, vill inte Russo gärna göra sig av med mer än max en anfallare i detta fönster. 

Bou har ryktats vara på väg till grekiska OFI Kreta medan Retegui har haft intressenter i Italien och mest troligt är det även där som det största intresset just nu finns. Spelarens agent är Francesco Totti och det mesta tyder på att denne försöker få sin klient till Italien. 

Vad det gäller Walter Bou var han hyfsat nära en övergång till Defensa y Justicia. Detta föll dock igenom då Russo kände att han ville behålla spelaren med tanke på Ábilas skada. 

Samtidigt vill såväl Bou som Retegui gärna ha mer speltid framöver och det är här någonstans som viljorna går isär. Bou har fått speltid i båda Libertadores-matcherna, där han under gårdagen fick en hel halvlek, och har gjort det bra. 

Frågan är nu ifall anfallarna kommer få sin vilja igenom eller om Russos önskan väger tyngre – det får framtiden utvisa.