Racing vann i Lima efter dubbla mål i slutskedet

Det dröjde till dom sista skälvande minuterna innan Racing Club kunde avgöra mot Alianza Lima i Peru under gårdagskvällen.

Becaccece och hans Racing Club kom till onsdagens match med ett krav på sig att vinna efter att ha förlorat mot Club Nacional under den föregående veckan. Man gjorde det utan flera tongivande spelare i laget och på mittfältet fick nyförvärvet Lorenzo Melgarejo göra sin debut för storklubben.

Men det var inte han som skulle stå i centrum denna afton. Redan i den 14:e minuten fälldes Nicolás Reniero av Alianzas målvakt och steg själv fram för att ta straffsparken. Men avslutet hade inte tillräckligt med kraft och precision utan peruanernas målvakt kunde avstyra, tämligen enkelt, ett argentinskt ledningsmål. 

Racing var det klart bättre laget genom hela matchen och radade också upp farliga målchanser på löpande band. Men för det mesta stod Limas målvakt i vägen och det hela såg ut att sluta mållöst. Då klev den inhoppande 21-åringen, Tiago Banega, fram och tryckte dit ett avslut upp i nättaket till 1–0 för Beccaceces Racing. 

Där och då tog energin slut för Alianza Lima. Det var därför kanske inte särskilt förvånande att Racing hann med att göra även 2–0, genom Benjamín Garré, innan matchen var till ända. Assisten till detta mål slogs faktiskt av 17-årige Carlos Jonas Alcaraz som gjorde sin A-lagsdebut för Racing så sent som i förra veckan. 

Segern innebär att Beccaceces lag tar rygg på Club Nacional i toppen av gruppen och har mer eller mindre säkrat ett avancemang till åttondelsfinalerna. Detta då man har sex poäng ner till Estudiantes Merida med endast två matcher kvar att spela. 

I nästa vecka väntar ett nytt möte med Club Nacional för Racings del – denna gång i Montevideo.