Defensa imponerade återigen i Libertadores

Under gårdagskvällen tog Defensa y Justicia tre nya poäng i jakten på avancemang i Copa Libertadores. Detta innebär att man vunnit båda sina matcher sedan återstarten för en vecka sedan.

Crespo och hans Defensa y Justicia har fått en smakstart på återupptagandet av Copa Libertadores. Efter att ha stått på noll poäng efter dom två första matcherna, som spelades i våras innan Corona-uppehållet, har man nu tagit sex poäng på en vecka. 

Först besegrades ecuadorianska Delfín med 3–0 och igår var det dags för paraguayanska Olimpia att åka på stryk. Defensa tog tag i taktpinnen redan ifrån avsparken och ungefär halvvägs in i matchen tog man, något slumpartat, ledningen genom Washington Camacho. Med slumpartat menar jag inte själv assisten och målet i sig – som var väldigt snyggt – utan mer upprinnelsen med konstiga styrningar och återerövringar. 

Paraguayanerna var dock långt ifrån ofarliga, men Defensa lyckades hålla emot och när Braian Romero sköt in 2–0 under inledningen av den andra halvleken kändes matchen klar. Inte blev det bättre för Olimpia när man dessutom drog på sig ett nesligt rött kort strax efter Defensas andra mål. 

Trots numerärt underläge lyckades dock Olimpia hitta en väg in i matchen och reducerade med kvarten kvar genom Isidro Pitta. Men Defensa höll sedan undan och var snubblande nära att chippa in ett 3–1-mål i slutminuterna. Segern innebär att man klättrar upp på en andraplats i gruppen och skuggar Santos som leder densamme.

Härnäst väntar Delfín på bortaplan under den nästkommande veckan.