River Plate demolerade Binacional i Lima

River Plate åkte till Lima med krav på seger hängandes över sig. När 90 minuter var till ända hade man kört över sina motståndare med hela 6-0.

Om man tänker på hur vårens möte (8-0 till River), lagen emellan, hade slutat är kanske inte gårdagens resultat särskilt överraskande. Men omständigheterna var annorlunda denna gång, med helt andra förberedelser som följd. Dock blev resultatet i slutändan ganska likt.

Under den första halvleken var det i stort sett spel mot ett mål för Rivers del. Man pressade tillbaka Binacional och peruanerna hade otroligt svårt att skapa särskilt många organiserade anfall.

Målen trillade också in i stadig takt för den argentinska storklubben. 1-0 gjordes av Nicolás De La Cruz efter ett vackert väggspel med en Binacionalförsvarare. 2-0 kom tio minuter senare och då var det Matías Suárez som sköt ett hårt skott som styrdes via en olycklig försvarare, i det peruanska laget, och in mål.

River hade full kontroll på matchen och trummade på framåt. Julián Álvarez hann trycka dit 3-0 innan halvtidvisslan ljöd och Marcelo Gallardo såg nöjd ut längs sidlinjen. Detta var Julián Álvarez andra mål sedan återstarten av Libertadores. Ett fint kvitto på att 20-åringen växer för varje match som går.

Den andra halvleken fortsatte egentligen på exakt samma vis som den första. River hade mycket boll och skapade flera fina lägen till att utöka sin ledning. Dock dröjde det till den 70:e matchminuten innan nästa mål kom.

Montiel hittade in med fint inlägg längs marken och Nacho Fernández tryckte in bollen i målvaktens bortre målgavel. Därefter kom bl.a. Lucas Pratto in för bortalaget och fick därmed göra en efterlängtad comeback på fotbollsplanen.

Det skulle dock bli mer än bara en vanlig comeback för anfallaren. Han stod nämligen för såväl 5- som 6-0 för River Plate och fullbordade därmed överkörningen i Lima.

Tack vare segern klättrar River i grupptabellen och skapar sig en liten lucka ner till São Paulo på tredjeplatsen. Gruppen toppas av LDU Quito som besegrade just nämnda São Paulo, under gårdagskvällen, med hela 4-2.