Ödesdigra misstag gjorde att Tigre tappade tre poäng mot Bolívar

Tigre var piskat att vinna mot Bolívar för att fortfarande ha en chans till avancemang ifrån gruppspelet. Men efter en stor målvaktstavla av Marinelli – och en missad straff i slutminuterna blev det endast en poäng för Gorositos lag.

Néstor Gorosito valde att ställa upp med samma startelva som senast mot Guaraní när laget tog sig an Bolívar på hemmaplan under gårdagskvällen. Den första halvleken bjöd på ett svängigt spel där båda lagen hade chanser till att göra mål.

Bolívar prickade såväl stolpen – som ribban, men det var hemmalaget som skulle ta ledningen. Ett stenhårt skott av Giacopuzzi tvingade Bolívars målvakt till att släppa en retur. Denna retur slog Pablo Magnín in på halvvolley, via stolpen, och gav Tigre en angenäm ledning i matchen.

Bortalaget var dock, som sagt, långtifrån ofarliga och när väl kvitteringsmålet kom var det knappast orättvist. Men sättet som det skedde på var lika dråpligt som talande för Tigres resa i året Libertadores såhär långt.

Målvakten Marinelli skulle bara slå ut en enkel passning till sin medspelare, men missbedömde hela situationen och slog den rakt på Riquelme som styrde bollen över målvakten och in i mål. En galen målvaktstavla som fick Gorosito att gömma ansiktet i sina handflator.

Den andra halvleken fortsatte sedan i samma stil som den första med många chanser åt båda lagen. När klockan hade krypit in i den tredje tilläggsminuten fick Tigre straff, fram steg Pablo Magnín för sitt tredje Libertadores-mål på två matcher. Men den bolivianske målvakten ville annorlunda och räddade anfallarens elvametersspark.

Matchen slutade 1-1 och därmed släcktes Tigres fortsatta drömmar om ett avancemang till åttondelsfinalerna.