Marcelo Gallardo nöjd med insatsen: ”Laget visar en stor beslutsamhet”

River Plate krossade Binacional under gårdagen med hela 6–0 och det var en nöjd huvudtränare, i Marcelo Gallardo, som mötte pressen efter matchen. 

Den argentinske storklubben visade upp ett fint spel och tog tre blytunga poäng i jakten på avancemang ifrån gruppspelet av årets Copa Libertadores. Därför var det inte särskilt överraskande att det var nöjd och glad tränare i Marcelo Gallardo som mötte pressen efter matchen.

”Denna segern visade på en stor beslutsamhet ifrån hela laget för att fortsätta att växa. Vi är ett lag som alltid går framåt med mycket beslutsamhet och det märks. Jag gillade att vi spelade med mycket allvar, fungerade i spelet som vi hade hoppats på och samtidigt respekterade våra rivaler. Mot en motståndare som var sämre än oss lyckades vi visa mycket närvaro och få våra idéer i bruk”.

Segern innebär att Gallardo och hans River Plate har tagit fyra poäng sedan Copa Libertadores återupptogs i förra veckan. Men om hans lag är en utmanare om att vinna hela turneringen är inget som tränaren vill prata om i dagsläget.

”Vi spelar för att utmana, för att försöka vinna. Söka en spelidé. Det är väldigt tidigt att prata om vilka lag som kommer nå finalen. Jag förstår att vi är en klubb med aspirationer och som vidhåller ambitionen att vinna. I den första delen av Copa Libertadores är målet att ta sig vidare ifrån gruppen. Efter det börjar en annan turnering. Men först och främst handlar det om att säkra avancemanget”.

Vidare menade Gallardo också att han var väldigt nöjd över spelarnas inställning och helhetsprestation efter ett väldigt långt uppehåll.

”Förutom den spelmässiga nivån, som vi visar upp under dessa två matcher, tycker jag att spelarnas beslutsamhet är det som tycker sticker ut mest. Med det uppehållet som vi haft känner man att det inte kommer att bli enkelt att börja spela igen, men vi har haft beslutsamheten för att kunna fortsätta att utmana och detta är givetvis väldigt bra. Laget har förstått mina idéer om hur vi ska spela och som jag haft sedan en lång tid tillbaka”.

Segern igår innebär att River Plate placerar sig på en andraplats i sin grupp med tre poäng ner till São Paulo och två poäng upp till LDU Quito. Nästa match spelas under den nästkommande veckan mot São Paulo på hemmaplan.