Acevedo tillbaka när Defensa går för en ny trepoängare

Efter att ha krossat ecuadorianska Delfín med 3-0 under den föregående veckan ska Defensa försöka ta ytterligare tre poäng när man möter Olimpia under onsdagskvällen.

Storsegern i förra veckan gav mersmak för Crespos mannar och samtliga inom klubben ser fram emot kvällens möte med Olimpia. Tack vare segern i förra veckan lever drömmarna om avancemang, till åttondelsfinalerna av Copa Libertadores, vidare.

Nelson Acevedo missade förra matchen pga. en skada, men väntas starta ikväll. Han ser fram emot matchen och tror på seger.

”Jag tror på mitt lag och därför är jag 100% övertygad om att vi kommer vinna”.

Han utvecklar mer.

”Det kommer bli en svår match. Dom har många spelare med mycket erfarenhet som kan matcha upp mot oss. Samtidigt vet dom om att vi behöver vinna för att ta oss upp på andraplatsen i gruppen. Dom vet vad som väntar och kommer säkert försöka slå tillbaka med kontringar. Vi måste arbeta oss igenom matchen, ha tålamod, och inte stressa upp oss”.

Nelson Acevedo väntas starta i afton för Defensa y Justicia.

Nelson Acevedo fostrades i Defensa y Justicia och är tillbaka i klubben efter att ha varit runt i en rad andra föreningar. Han säger själv att han inte trodde att han någonsin skulle få spela Libertadores med Defensa.

Faktum är att när han spelade i ungdomslagen hade han svårt att se hur klubben ens skulle nå Primera Division. Men föreningen har gjort en imponerande resa till fotbollens finrum i Sydamerika.

”Efter segern mot Delfín förändrades humöret i hela laget. Det ändrade känslan på träningarna med tanke på den fina insatsen som vi gjorde. Det var en match som vi behövde vinna på hemmaplan och också gjorde det. Det blev en lättnad, som att flera kilon försvann ifrån våra axlar. Självklart förändras mentaliteten efter den insatsen”.

Defensa väntas ställa upp med ett tämligen likvärdigt lag jämfört med senast. Acevedo kommer att komma in på mittfältet och bilda en trio där med Camacho och Isnaldo.

Förmodad startelva för Defensa y Justicia: Unsain: Breitenbruch, Martínez, Rodríguez, Benítez: Camacho, Acevedo, Isnaldo: Rius, Romero, Hachen.

Avspark är klockan 00:15 i afton.