Tigre siktar på sin första seger mot ett Bolívar som aldrig vunnit i Argentina

Tigre siktar på sin första trepoängare när man tar sig an Bolívar på hemmaplan. 

Tigre ligger sist i sin Copa Libertadores-grupp efter tre raka förluster. Möjligheterna att gå vidare är små och därför är en seger i afton ett måste om man ska ha någon som helst chans till avancemang. 

För motståndet står ett uselt Bolívar som faktiskt aldrig vunnit i Argentina. Överlag brukar bolivianska lag endast ta poäng hemma i Bolivia och storklubben ifrån La Paz är inget undantag. Men med detta sagt ligger Bolívar ändå före Tigre i gruppen och har större möjligheter att ta sig vidare. Dessutom är man ett fullt kapabelt lag till att vinna, igen, mot den argentinska klubben. 

Gorositos lag förlorade stort i förra veckan mot den paraguayanska storklubben Guaraní, men trots detta var tränaren ändå nöjd med insatsen.

”Jag tycker inte att resultatet (4–1 reds. anm) speglar matchbilden. Under stunder i matchen var det väldigt jämnt. Men dom var helt enkelt bättre på att förvalta sina målchanser”.

Inför kvällens match lär inte Gorosito ändra särskilt mycket, jämfört med i torsdags, utan har god tilltro till det laget som sprang ut i Asunción.

Förmodad startelva för Tigre: Marinelli: Sansotre, Giacopuzzi, Luciatti, Prieto: Prédiger, Cardozo: Gallardo, Morales, Cavallaro: Magnín. 

Fotnot: Avspark är klockan 00:15, svensk tid.