Krönika: Måstematch för River i Lima

Lima är skådespelsplatsen denna afton när River Plate ska försöka ta tre poäng i något som utvecklats till en måstematch för storklubben.

När Coronapandemin fortfarande var i sitt tidiga stadie, under inledningen av mars, möttes River Plate och peruanska Binacional i Buenos Aires. Läktarna gapade tomma, men det gjorde inte Rivers målkonto. Laget krossade sina motståndare totalt och vann med hela 8–0.

Nu väntar returmötet och omständigheterna gör det faktiskt enklare för River än vad som från början var planerat. Normalt sett spelar nämligen Binacional i staden Juliaca, som ligger på 3825 meters höjd, men pga. rådande omständigheter i landet, med Corona-pandemin, har Conmebol beslutat att Binacional ska spela sina hemmamatcher, under höstens turnering, i huvudstaden Lima. Eftersom Lima ligger på samma nivå som Buenos Aires är detta givetvis mer fördelaktigt för Rivers vidkommande.

Det som såg ut att bli en svår bortamatch blev genast mer behaglig för argentinarnas del. Men någon enkel match är det absolut inte och med tanke på Rivers position i grupptabellen är det nästan en direkt nödvändighet att vända hem ifrån Peru med tre poäng i afton. 

Marcelo Gallardo väntas ställa upp med exakt samma elva som senast och den enda förändringen i truppen, som åkte till Peru, är att Pratto återigen fanns med på planet. Detta innebär att följande elva spelare kommer springa ut på planen i Peru: 

Armani: Montiel, Martínez Quarta, Pinola, Angileri: Pérez, Fernández, De La Cruz: Álvarez, Borré, Suárez.

Jag tror inte på något sätt att detta kommer bli enkelt. Men med det sagt är ändå min fasta övertygelse att River kommer gå segrande ur denna fajt. Gallardo brukar vara bra på att krama ur det nödvändigaste ur sina spelare när det gäller som mest. Idag krävs tre poäng och det tror jag att man lyckas med.