Beto Alonso: ”Du var som en extra pappa till mig”

Igår var det 37 år sedan som fotbollsvärlden tog farväl av Ángel Labruna. En stor River Plate legendar som vann åtskilliga titlar både som spelare – men också som tränare. 

Ángel Labruna var en personlighet som sällan lämnade någon oberörd. Såväl som spelare, men även som tränare, var han en excentrisk person som skördade stora framgångar inom den argentinska fotbollen. 

Under såväl 70- som början av 80-talet var han tränare för River Plate och en av spelarna som han hade befälet över var Norberto ”Beto” Alonso. Denne klubbikon valde att uppmärksamma årsdagen över Labrunas bortgång under gårdagen.

”Älskade Angelito, det har gått 37 år sedan du lämnade oss. Du var som en extra pappa till mig. Jag kände mig alltid som en del av familjen Labruna, med Anita, Omar och Danielito. Min eviga tacksamhet gentemot dig. Jag kommer alltid att ha kvar minnena och kärleken för all framtid”.

Som spelare vann han nio ligatitlar med River Plate och som tränare blev det ytterligare sex stycken. En av dessa var den efterlängtad pokalen som togs 1975 – och satte punkt för en 18-årig titeltorka hos storklubben. 

Ángel Labruna dog den 19 september 1983 av en hjärtattack – han blev 64 år gammal.