Skada på Angileri – missar han matchen i Peru?

I matchen mot São Paulo i torsdags drabbades vänsterbacken, Fabrizio Angileri, av en skada i sin högre axeln. Kan han spela mot Binacional på tisdag?

I dom argentinska sporttidningarna har man börjat prata om att vänstbacksplatsen i River Plate är hemsökt. Vi kanske inte riktigt ska dra det så långt, men nog har där uppstått en hel del huvudbry för tränaren Marcelo Gallardo, just på denna position, den senaste tiden.

Milton Casco smittades med Coronaviruset under den föregående veckan och missade återstarten av Libertadores i Brasilien. I hans ställe fick Angileri hoppa in och gjorde en fullt godkänd insats. När han nu också har fått problem börjar alternativen att sina en aning för Gallardo inför mötet med Binacional på tisdag.

Förhoppningen är att Angileri ska hinna tillbaks. Detta eftersom Casco är borträknad och bakom dessa två finns det inte jättemånga alternativ. Jorge Moreira skulle kunna spela på vänsterbacken, även om han är mer trygg till höger i försvaret. Även Paulo Díaz och Javier Pinola finns som alternativ.

Under helgens träningar kommer Angileris tillstånd att utvärderas och förmodligen kommer han att träna på egen hand till att börja med. Tiden är knapp inför tisdagens match och frågan är om vänsterbacken hinner bli skadefri tills dess.