Mittfältskris i Racing

Beccacece och hans Racing Club har fått mittfältsbekymmer inför onsdagens möte med Alianza Lima.

Storklubbens insats mot Club Nacional var inte på något sätt dålig, men likväl resulterade den i noll poäng. Tränaren Sebastián Beccacece var inte missnöjd med spelarnas insats utan valde istället att fokusera på det som ändå varit positivt i torsdagens drabbning.

Under den första halvleken var också Racing det klart bästa laget och borde tagit ledningen. Dom sista 45 minuterna gick sedan allt fel när man dels drog på sig en straff, men också ett rött kort på Augusto Solari.

Just det röda kortet ställer till en hel del för Beccaceces och hans förberedelser inför onsdagens drabbning med Alianza Lima. För utöver Solari finns det även en del frågetecken kring Matías Rojas medverkan. Han gick av redan i halvtid under torsdagens match och känner av skadan han fick i sitt lår för några veckor sedan.

Utöver detta är Marcelo Díaz ännu inte redo för spel samtidigt som Matías Zaracho mest troligt inte hinner tillbaka efter att ha testats positivt med Corona för en vecka sedan.

Kastas nyförvärvet Lorenzo Melgarejo in i Racing redan på onsdag mot Alianza Lima?

En möjligt lösning för Beccacece skulle kunna vara att använda nyförvärvet Lorenzo Melgarejo redan nu. Spelaren har nyligen anlänt till Racing Club och gjorde sin första träning med laget så sent som igår. Paraguayanen ska dock vara redo för spel och med få alternativ tillgängliga håller han på att växa ut, mer och mer, till en potentiell startspelare i Lima.

Överlag ska Racings spelare ha varit ganska slitna efter torsdagens match och mycket tyder på att det kan bli ett antal förändringar i startelvan på onsdag.