Tigre föll tungt i Paraguay trots drömstart

Det blev som väntat för Tigres del när man föll mot den paraguayanska storklubben Guaraní i Paraguay. 

Med många nya ansikten i laget och utan matchspel i fötterna gick Gorositos Tigre in i mötet med Guaraní som stora underdogs.

Men trots alla jobbiga omständigheter började det faktiskt riktigt bra för argentinarna i utkanten av Asunción. Den 30-årige Libertadores-debuten Pablo Magnín gav bortalaget ledningen redan efter nio minuter.

Precis som jag hade önskat i min lista – ”5 saker jag hoppats få se i höstens Copa Libertadores” – fick Pablo Magnín göra mål i Sydamerikas mest anrika turnering. Dessvärre för Tigres del var detta, i princip, den enda riktiga glädjestunden på hela matchen.

Guaraní var både ett – och två nummer större än sina motståndare och när dom väl tryckte gaspedalen i botten hade Tigre inte mycket att sätta emot. Först kvitterade den f.d. San Lorenzo-spelaren, Bautista Merlini, innan Cecilo Domínguez gav hemmalaget ledningen i mitten av den andra halvleken ifrån straffpunkten.

På något sätt kändes det som att Guaraní lyckades mala ner ett fysiskt svagare Tigre, som i slutskedet gick på knäna. Det var också då inhopparen Edgar Benítez smällde dit matchens två avslutande mål och fastställde slutresultatet till 4-1 för hemmalaget.

Tigre är därmed fortsatt jumbo i sin grupp efter tre omgång och noll inspelade poäng. I nästa vecka väntar ett möte med Bolívar på hemmaplan.

Tigres startelva: Marinelli: Giacopuzzi, Monteseirín, Luciatti, Prieto: Prediger, Cardozo: Cavallaro (79), Morales (68), Gallardo (68): Magnín. Byten: Melivilo (68), Protti (68), Díaz (79).

Guaranís startelva: Servio: Ramírez, Romana (80), Garcia (23), Benítez: Morel: Redes (59), Fernández, Merlini (80), Florentin Bobadilla: Fernández. Byten: Lopes (23, 59), Mana (59), Domínguez (59), Benítez (80), Benítez (80).

Mål: 0-1 Pablo Magnín (9), 1-1 Bautista Merlini (26), 2-1 Cecilio Domínguez (67, str), 3-1 Edgard Benítez (83), 4-1 Edgard Benítez (90).

Röda kort:-.

Domare: Gustavo Tejera.