River Plate snubblande nära att få med sig tre poäng ifrån São Paulo

Det började inte på bästa sätt, men River Plate åt sig in i matchen allteftersom och när matchen led mot sitt slut var man nära att få med sig samtliga tre poäng ifrån en svår bortamatch i São Paulo. 

Marcelo Gallardo valde att ställa upp med en väldigt väntad startelva. Ett tremannaanfall där Julián Álvarez, Matías Suárez och Rafael Borré kamperade ihop gav känslan, redan innan avspark, att detta kunde bli en väldigt underhållande afton.

Men det var São Paulo som inledde matchen starkast och som också tog ledningen efter ett högst bisarrt mål. Vänsterbacken Reinaldo drog på ett avslut ifrån utkanten av straffområdet, på den vänstra sidan, och prickade sedan Enzo Pérez i ryggen som styrde bollen förbi en chanslös Armani i River Plates mål. Onekligen ett snopet sätt att släppa in ett mål på efter 6 månaders uppehåll. 

River Plate spelade dock upp sig. Álvarez testade Volpi som fick sträcka ut ordentligt till en hörna. Sen kom kvitteringen och det var ett väldigt vackert mål. Efter en fin upprullning passade Álvarez bollen, snett inåt bakåt, till en fristående Borré som kunde trycka in bollen i mål. Ett fullt rättvist mål då River hade höjt sitt spel, omgående, efter brassarnas ledningsmål. 

Matchens spelare i River Plate var utan tvekan Julián Álvarez som inte var färdig för dagen. Med tio minuter kvar dunkade den 20-årige anfallaren in ett avslut i nättaket efter en passning av Martínez Quarta. Detta var onekligen ett mål som förtjänade att bli segermålet – men så blev det tyvärr inte. 

São Paulo hittade in med ett kvitteringsmål, ironiskt nog ytterligare ett självmål, strax efter Rivers ledning och även om man, där och då, tyckte att River förtjänade segern, var inte kvitteringen helt orättvis heller. 

En poäng borta i Brasilien, efter ett väldigt långt uppehåll, får ändå anses vara fullt godkänt. Även fast man tappade ledningen i slutet tror jag ändå att Gallardo är nöjd med sitt lags insats.

Matchen präglades av mycket kamp och i slutändan kändes det nästan obegripligt hur inga röda kort kunde ha delats ut.

River Plates startelva: Armani: Montiel, Martínez Quarta, Pinola, Angileri: Pérez (90+2), Fernández (89), De La Cruz: Álvarez (90+2), Borré, Suárez (61). Byten: Carrascal (61), Ponzio (89), Ferreira (90+2), Sosa (90+2).

São Paulos startelva: Volpi: Vinicius, Diego, Leo, Reinaldo: Hernanes, Tche Tche, Gomes: Gabriel (84), Pablo (78), Vitor (84). Byten: Brenner (78), Paulinho (84), Jonas Toro (84). 

Mål: 1-0 Enzo Pérez (10, självmål), 1-1 Rafael Borré (18), Julián Álvarez (80), Fabricio Angileri (83). 

Röda kort:-.

Domare: Esteban Ostojich (Uruguay).