Julián Álvarez blomstrar

Precis som jag hade hoppats på tog Julián Álvarez den chans som gavs till honom i gårdagens möte med São Paulo.

Jag skrev såhär om mina förhoppningar kring Julián Álvarez inför höstens Copa Libertadores.

”20-åringens mångsidighet och det faktum att han kan spela både som ytter – och anfallare gör givetvis att hans chanser till speltid ökar. Mest troligt kommer han att få spela som ytter då konkurrensen i anfallet är lite för hård just nu. Känslan är att det är hög tid för Álvarez att slå igenom ordentligt och ta det sista klivet innan han lämnar för Europas största ligor”.

Under gårdagen var han planens bäste spelare, ihop med Martínez Quarta, i mötet med São Paulo. Assisten till Rivers kvitteringsmål var kanske inte den svåraste, men aktionen som innehöll löpningen innan gjorde hela bedriften exceptionell.

Överhuvudtaget adderade Julian Álvarez en extra dimension till hela River Plates anfallsspel. Sättet att spela med tre anfallare på och använda Álvarez på en av ytterpositionerna var ett succefyllt drag av tränaren Marcelo Gallardo.

Vid ställning 1-1, och med endast tio minuter kvar att spela, dök bollen upp hos Álvarez inne i São Paulos straffområde. Efter en otroligt fin aktion av Martínez Quarta, kom bollen till Álvarez som snabbt drog till och dunkade upp bollen i nättaket.

Att São Paulo sedan kvitterade gav såklart en lite beskt eftersmak, men trots det fanns där många saker för River Plate att glädjas över denna afton. Julián Álvarez var en av dessa.

Anfallarens egna känslor kring matchen var också positiva.

”Vi fick med oss en viktig poäng. Det var ett bra resultat, det var jämnt, men vi hade också kunnat vinna den”.