Defensa y Justicia mosade Delfín

Defensa y Justicia mosade ecuadorianska Delfín med 3–0. Ett stort styrkebesked ifrån Crespos mannar. 

Crespo och Defensa y Justicia kom till matchen med begränsade förberedelser och med kniven mot strupen om att behöva vinna drabbning för att drömmen om avancemang skulle leva vidare. Efter en genomgående fin insats vann Defensa y Justicia med hela 3–0.

Efter en första halvlek där hemmalaget dominerade såväl bollinnehavet som målchanser kom också tillslut utdelningen under dom sista 45 minuterna. Ett vackert inlägg ifrån höger hittade foten på nyförvärvet Braian Romero som styrde dit ledningsmålet för Defensa. Bara några minuter senare var det dags igen när nästa nyförvärv, Gabriel Hachen, tryckte dit 2–0.

Defensa var flera nummer större än sina motståndare och när målen väl började trilla in i stadig takt var det fullt logiskt – och rättvist. Inhoppande Nicolás Leguizamón fastställde sedan slutresultatet till 3–0. 

Därmed vann Defensa precis den match som man behövde vinna och hoppet kring avancemang fortsätter att leva vidare. Samtidigt i samma grupp kryssade Santos och Olimpia, vilket gör att Crespos lag endast är två poäng ifrån andraplatsen i gruppen. 

Defensas startelva: Unsain: Benítez (84), Frías, Martínez, Breitenbruch: Camacho (64), Pizzini (45+1), Fernández: Rius (64), Romero (84), Isnaldo. Byten: Hachen (45+1), Leguizamón (64), Tripichio (64), Maiz (84), Merentiel (84). 

Delfíns startelva: Corozo: González, Ale (80), Cangá, Rodríguez, Nazareno: Benítez, Ortíz, Corozo: Cifuente (61), Garcés. Byten: Valencia (61), Velez (80). 

Mål: 1–0 Braian Romero (52), 2–0 Gabriel Hachen (55), 3–0 Nicolás Leguizamón (79). 

Röda kort: -.

Domare: Tobar Vargas (Chile).