Boca tog en tung seger i Paraguay efter dubbla mål av Salvio

Det märktes inte av någon ringrostighet i Boca Juniors när dom tog tre blytunga poäng i Paraguay mot Libertad under natten mot fredagen. 

Boca kom till matchen mot Libertad med väldigt stökiga förberedelser i bagaget. Stora delar av truppen hade drabbats av Coronaviruset, under dom senaste veckorna, och hann med nöd och näppe bli friska till matchen i Paraguay. Men trots dessa jobbiga förberedelser syntes inga tecken på ringrostighet i Boca Juniors.

Startelvan var en väntad sådan där Jara fick hoppa in på högerbacksplatsen istället för Buffarini, som stannat hemma i Argentina med en vadskada. Precis som jag misstänkte tog också Maroni den sista platsen på mittfälten och förpassade Nicolás Capaldo till bänken. 

Boca tog tag i taktpinne direkt under inledningen av matchen. Redan efter sex minuters spel dribblade sig Salvio förbi flera Libertadspelare innan han sköt ett skott som målvakten styrde ut till Maroni. Mittfältaren hann knappt reagera utan fick bollen, mer eller mindre, på sig och styrde den i stolpen innan Salvio kunde trycka dit ledningsmålet. En smakstart, på alla sätt och vis, för Boca som såg heta ut.

Libertad försökte komma in i matchen, men hade förtvivlat svårt att skapa några ordentliga målchanser. Faktum är att hemmalaget inte träffade målet en enda gång under den första halvleken. Boca kontrollerade matchen bra och i slutskedet av matchen satte Salvio den sista spiken i kistan med sitt 2–0-mål. Den f.d. Benficaspelaren kändes stekhet genom hela matchen och hans dubbla mål blev tungan på vågen denna afton i Paraguay. 

Segern innebär att Boca tar ett skutt uppåt i gruppen och övertar ledningen före Libertad med hälften av matcherna spelade.  

Bocas startelva: Andrada: Jara, Izquierdoz, Zambrano, Mas: Salvio (87), Pol Ferández, Campuzano (86), Maroni (59): Soldano (73), Tevez (73). Byten: Capaldo (59), Cardona (73), Bou (73), Marcone (86), Fabra (87). 

Libertads startelva: Silva: Bocanegra (67), Cardozo (67), Adorno, Piris: Martínez, Mejia (80): Villalba (80), Ferreira Vidal, Bogarin (46): Cardozo. Byten: Bareiro (46), Martínez (67), Espinoza (67), Oviedo (80), Sanabria (80).

Mål: 0-1 Eduardo Salvio (6), 0-2 Eduardo Salvio (84). 

Röda kort: Antonio Bareiro (86). 

Domare: Rodolpho Toski (Brasilien).