Tigre representerar kvällens stora underdog

Tigre är helt ensamma, i årets Copa Libertadores, om att inte spela fotboll i landets högsta division. Det gör dom unika – och till stora underdogs när man nu ska ta sig an den paraguayanska storklubben Guaraní.

Precis som övriga lag i Argentina har inte Tigre spelat några matcher under det senaste halvåret. Men till skillnad ifrån dom andra klubbarna ifrån Argentina, som också ska spela i Copa Libertadores, har Tigre tappat en hel del spelare under uppehållet. 

En stor del i det hela är att klubben inte haft råd att behålla samtliga spelare, utan tvingats att göra truppen en aning mindre i dessa tuffa – och ekonomiskt ansträngda tider. 

Samtidigt har också några nyförvärv anlänt och flera av dom kommer vi att få se ifrån start i nattens match mot Guaraní på bortaplan. Facundo Monteseirín är en av dessa och han kommer ta en av mittbacksplatserna bredvid Abel Luciatti. I anfallet kommer vi mest troligt att få se Pablo Magnín, som närmast kommer ifrån spel i Sarmiento Junín, och som nu kastas rakt in i hetluften.

Samtliga Coronatest som gjordes före avresan till Paraguay visade negativt och därför har tränare Gorosito samtliga spelare disponibla inför nattens drabbning. 

Förmodad startelva för Tigre: Marinelli: Giacopuzzi, Monteseirín, Luciatti, Prieto: Prediger, Cardozo: Gallardo, Morales, Cavallaro: Magnín.

Motståndet Guaraní har återstartat sin inhemska fotboll igen efter uppehållet och på sina tolv ligamatcher vann man 6, spelade 4 oavgjort och förlorade endast 2. I slutändan kom man på en fjärdeplats – nio poäng bakom mästarna Cerro Porteño.

Laget innehåller några bekanta ansikten för oss som följer den argentinska klubbfotbollen. Man har t.ex. den f.d. San Lorenzo-yttern, Bautista Merlini, i laget och på topp är det högst troligt att Raúl Bobadilla – med ett förflutet i Argentinos Juniors – kommer att starta. 

I truppen finns också den mångårige Lanús-mittfältaren Fernando Barrientos och under sommarens transferfönster har man lånat in den f.d. Independiente-mittfältaren Cecilio Domínguez ifrån Austin FC. 

Förmodad startelva för Guaraní: Servio: Ramírez, Guerreño, Báez, Benítez: Morel, Fernández, Redes, Florentín: Merlini, Bobadilla.

Trots Tigres svåra läge i gruppen, med två inledande förluster, är optimismen ändå stor inom föreningen. Under gårdagen uttryckte sig klubbens president, Ezequiel Melaraña, kring lagets chanser att ta sig vidare ifrån gruppspelet. 

”Målet är att kunna ta oss vidare. Vi måste hedra deltagandet i denna turnering eftersom vi inte är en förening som brukar spela i den, år efter år. Samtidigt är det en sanning att vi inom klubben inte kommer kunna sova lugnt förrän vi tagit steget upp i Primera Division igen”. 

Tigre är unika – och stora underdogs i nattens match som har avspark klockan 04:00, svensk tid.