Racing Club föll hemma mot Club Nacional

Racing Club föll hemma mot Club Nacional med 0-1 under återstarten av Copa Libertadores.

Något överraskande började både Reniero och Lisandro López på bänken för Racing Club. Istället startade Garré och Cvitanich i deras ställe och dom båda skulle hamna i händelsernas centrum under den första halvleken.

Racing Club tog tag i taktpinnen inledningsvis och hade ett fint läge redan efter knappa tre minuter när Iván Pillud tryckte på ett avslut utifrån. Dock gick skottet rakt på målvakten i Nacional som enkelt kunde rädda.

Hemmalaget höll sedan på att ställa till det ordentligt för sig när man tappade bollen centralt i planen och Gonzalo Bergessio sånär kunde få ett jätteläge. Dock även detta ett avslut mitt på målvakten.

Racing ökade sedan trycket mot bortalagets målbur och hade ett par fina målchanser. Efter ett inlägg damp bollen ner hos Cvitanich som försökte tråckla in bollen, men inte fick ordning på fötterna.

Ungefär halvvägs in i halvleken dök den bästa chansen upp under dom inledande 45 minuterna. Garré avancerade på högerkanten och hittade in med ett fint inlägg, längs marken, som Cvitanich borde ha fått en tå på. Men anfallaren missade även denna chans och halvleken slutade mållöst.

Racing var det klart bästa laget såhär långt och framförallt Garré stack ut ifrån mängden med några fina intentioner på högerkanten. Överlag såg man inga tydliga tecken på ringrostighet hos Racing Club trots det långa uppehållet.

Andra halvlek inleddes med att 17-årige Alcaraz fick göra sin A-lagsdebut när han bytte av Matías Rojas som mest troligt fått någon form av känning.

Halvleken var inte många minuter gammal när Club Nacional fick straff efter att bollen träffat handen på vänsterbacken Mena. Gonzalo Bergessio stegade fram och tryckte dit ledningsmålet för Nacional.

Man brukar säga att en olycka sällan kommer ensam och det stämde väldigt bra på Racing när Solari, endast minuten efter Bergessios ledningsmål, drog på sig sitt andra gula kort och blev utvisad.

Bergessio hade sedan ett jätteläge till att göra 2-0 efter slarv i Racings uppspelsfas. Hemmalaget gjorde sedan ett dubbelbyte där Lisandro López och Nicolás Reniero kom in istället för Cvitanich och Fertoli.

Men Racing fick inte ordning på spelet och hade, under hela den andra halvleken, svårt att komma till några ordentliga målchanser. Nacional försvarade sig bra och med en man mer kunde man bevaka sin ledning hela vägen in i mål.

Racing Club ligger därmed tvåa i sin grupp – tre poäng bakom Club Nacional.

Racings startelva: Arias: Pillud, Sigali, Martínez (69), Mena: Solari, Miranda, Rojas (46): Garré (69), Cvitanich (58), Fertoli (58). Byten: Alcaraz (46), Lisandro López (58), Reniero (58), Domínguez (69), Montoya (69).

Club Nacionals startelva: Rochet: Mendez, Corujo, Vinicius, Oliveros: Yacob (63), Neves: Trezza Hernández (75), Rodríguez (84), Ocampo (63): Bergessio (84). Byten: Castro (63), Carballo (63), Fernández (75), Vecino (84), Cartagena (84).

Mål: 0-1 Gonzalo Bergessio (53, str).

Röda kort: Augusto Solari (54).

Domare: Cristián Garay (Chile).