Defensa med en måstematch direkt: ”Vi ser fram emot att spela fotboll igen”

Defensa y Justicia tar sig an ecuadorianska Delfín under torsdagskvällen och tre poäng är, mer eller mindre, ett måste om drömmen kring ett avancemang ska leva vidare.

Defensa y Justicia lever fortfarande kvar i drömmen om Copa Libertadores. Klubben genomför just nu sin allra första turnering i klubbens långa historia och det är givetvis en speciell situation för den, tämligen lilla, föreningen att mäta sig med kontinentens största klubbar.

Efter två raka förluster, innan Corona-pandemins utbrott, är chanserna till avancemang ifrån gruppspelet små. Men möjligheterna finns och då krävs förmodligen tre poäng i kvällen drabbning mot ecuadorianska Delfín. 

En av huvudrollsinnehavarna i kvällens match kommer vara hemmalagets mittfältare, Francisco Pizzini, som själv är högst medveten om att hans lag kommer till matchen med en klar nackdel i bagaget. 

”Det är klart att vi har en nackdel, dom har spelat tävlingsmatcher medan vi inte ens har kunnat ha en träningsmatch för att se vilken nivå vi befinner oss på. Vi kommer till matchen utan matchform. Men vi siktar på att komma så pass förberedda som vi kan komma. Vi ser väldigt mycket fram emot att spela fotboll igen”. 

Hernán Crespo har fått in några nya ansikten under uppehållet och det finns stora möjligheter till att några av dessa får speltid mot Delfín. I anfallet lär vi få se nyförvärvet ifrån Independiente, Braian Romero, starta bredvid Nicolás Leguizamón. 

Annars är sig mycket likt i Crespos lagbygge vars mål vaktas av den alltid lika pålitliga Ezequiel Unsain. 

Förmodad startelva för Defensa y Justicia: Unsain: Breitenbruch, Rodríguez, Martínez, Duarte: Rius, Benítez, Camacho, Pizzini: Romero, Leguizamón. 

Motståndet känns väldigt svårdefinierat. Delfín har återstartat sitt ligaspel, men sparkade sin tränare i förra veckan. Därför är det svårt att veta exakt hur ecuadorianerna kommer att ställa upp och hur dom kommer att spela. Något som Pizzini också menar har försvårat en aning i Defensas förberedelser. 

”Det har gjort det hela lite komplicerat för oss. För en vecka sedan sparkade dom sin tränare. Dom spelade på ett sätt med den gamle tränaren, men när dom nu har en ny vet vi inte exakt hur dom kommer att spela. Vi har tittat på lite videoklipp och studerat dom olika spelarna, men inte mer än så. Med den begränsade information vi har ska vi ändå gå ut och plocka hem tre poäng”. 

Förmodad startelva för Delfín: Baroja: Ortíz, León, Ale, Nazareno: Noboa, Vélez, Corozo, Benítez: Cifuente, Garcés.

Matchen börjar klockan 00:00 i afton och det krävs förmodligen en seger för Defensa om drömmen kring avancemang ska leva vidare.