Beccacece: ”Vi måste, mer än någonsin, ta allting match för match”

Sebastián Beccacece och hans Racing Club ser fram emot morgondagens möte med uruguayanska Club Nacional.

Efter 180 dagar, utan att ha spelat en enda fotbollsmatch, är det återigen dags för Racing Club att springa ut på gräsmattan under morgondagen för mötet med Club Nacional i Copa Libertadores.

Lagets huvudtränare, Sebastián Beccacece, är medveten om att spelarna kommer vara en aning ringrostiga imorgon, men ser ändå fram emot tillställning med optimism.

”Vi kommer med 180 dagar utan matchspel i fötterna. Tanken är att, mer än någonsin, ta allting match för match. Vi har varit med om många jobbiga – och svåra ögonblick, men vuxit tillsammans som grupp. Vi kommer att ge allt när det väl är dags för match. Jag känner mig uppbackad av samtliga spelare”.

Beccacece menar att det är helt naturligt för spelarna att känna en nervositet inför matchen, med tanke på det långa uppehållet som varit.

”Det är upp till oss att hantera nervositeten imorgon. Nacional kommer hit med mycket matchspel i benen, någonstans mellan 14 – och 15 matcher med träningsmöten inräknade. Det är därför normalt att spelarna är nervösa. Men vi måste kunna hantera detta på ett bra sätt för att undvika misstag”.

Hur startelvan kommer se ut imorgon är ännu inte bestämt. Matías Zaracho saknas till följd av att ha testats positivt med Corona och samtidigt är högerbacken Iván Pillud, som testades positivt under den föregående veckan, ett frågetecken.

”Vi gjorde tester på Pillud under morgonen som visade negativt. Av den anledningen är inte laget helt bestämt ännu. Han har inga symptom och kommer genomgå ett test till. Vi kommer därför att vänta in i det sista för att bestäma startelvan”.