5 saker jag hoppas få se i höstens Copa Libertadores

Höstens Copa Libertadores kommer inte vara lik någon tidigare säsong. Utan publik och med Coronaviruset hängandes över kontinenten får man leta för att finna glädjeämnen. Därför kommer här dom fem sakerna jag hoppas få se under höstens turnering.

1. Julián Álvarez tar nästa kliv.
Kommentar: 20-åringen har varit en del av Marcelo Gallardos lag i flera säsonger trots sin unga ålder. Hans speltid har hittills varit varierande, men när nu River har gjort sig av med några spelare och inte har råd att värva in, borde Álvarez chans komma.

20-åringens mångsidighet och det faktum att han kan spela både som ytter – och anfallare gör givetvis att hans chanser till speltid ökar. Mest troligt kommer han att få spela som ytter då konkurrensen i anfallet är lite för hård just nu. Känslan är att det är hög tid för Álvarez att slå igenom ordentligt och ta det sista klivet innan han lämnar för Europas största ligor.

Det är dags för Julián Álvarez att få sitt stora genombrott i höst.

2. Att samarbetet mellan Tevez och Soldano fortsätter att blomstra.
Kommentar: En stor del i att Boca knep ligaguldet under våren var det fina samarbetet mellan Soldano och Tevez. Anfallarna kompletterade varandra klockrent och båda kommar att vara viktiga pusselbitar ifall Boca ska gå långt i årets Copa Libertadores.

3. Hernán Crespos lagbygge fortsätter att utvecklas.
Kommentar: Sedan Hernán Crespo tog över rodret i Defensa y Justicia har lagets spelidé – och sätt att spelat på redan utvecklats väldigt mycket. Crespos lag har spelat en fin offensiv fotboll med ett snabbt passningsspel och även om möjligheterna till avancemang ifrån gruppspelet är små, kan man förhoppningsvis utveckla sitt spel ännu mera under hösten.

4. Att Racing får utväxling och går långt.
Kommentar: Utsikterna för att avancera ifrån gruppspelet ser betydligt bättre ut för Racing Club. Skulle man vinna torsdagens möte med Club Nacional har man vunnit samtliga av sina tre inledande matcher och kan då, mer eller mindre, boka en plats i åttondelsfinalerna.

Det var en herrans massa år sedan Racing Club senast gick riktigt långt i Copa Libertadores och min förhoppning är att man ska kunna lyckas med det denna säsong. Laget har definitivt potentialen och bredden. Nu får man visserligen klara sig utan Matías Zaracho i dom två nästkommande matcherna, men där finns betydligt fler klasspelare i Beccaceces lag.

Nu är det dags för Beccacece och hans Racing Club att gå långt i Copa Libertadores.

5. Att Pablo Magnín får göra mål i Libertadores.
Kommentar: Som jag nämnt i tidigare artiklar, kring Pablo Magnín, så har anfallaren uteslutande spelat i dom lägre divisionerna i Argentina. Där har han ofta varit en pålitlig målgörare och ledde skytteligan i Primera Nacional (andradivisionen) när den tog uppehåll i våras.

Sedan dess har han skrivit på för Tigre och tanken är att han ska kunna ”boosta” lagets insatser i Copa Libertadores. Det kommer bli väldigt svårt för klubben att ta sig vidare ifrån gruppspelet efter att ha inlett med två raka förluster. Men förhoppningsvis kan man åtminstone ta någon poäng och Magnín kan få göra mål i Sydamerikas mest anrika turnering – 30 år gammal. Det hade varit vackert på fler än ett sätt.