Inga nya fall av Corona släpps in i Paraguay

Under morgondagen kommer Boca Juniors att resa till Paraguay för bortamatchen mot Libertad. Det senaste snackat har handlat om Coronaviruset och Bocas inresa till landet. 

Enligt bestämmelserna i Paraguay ska man inte få komma in i landet ifall man fortfarande testas positivt för COVID-19. Detta även fast det kan ha passerat minst 10 dagar då man efter detta inte anses vara smittbärande längre. 

Conmebol ska dock ha fått ett godkännande om att spelare som haft smittan i minst 10 dagar och därmed inte kan smitta någon annan ska accepteras inträde. Detta är nu något som den paraguayanska klubben ställer sig väldigt kritiska mot. 

I ett pressmeddelande skriver man att man inte ställer sig bakom någon särbehandling av fotbollsspelare, samtidigt som hela landet har kämpat hårt för att följa restriktioner under dom senaste 180 dagarna till följd av Corona-pandemin. 

Hälsoministern i landet uttalade sig senare på kvällen kring ärendet.

”Dom enda som får lova att komma positiva är dom som redan har varit bekräftade med Coronaviruset sedan tidigare. Om där finns nya fall, och som inte inkluderas i denna grupp, kommer matchen att ställas in”.

Boca kommer resa till Paraguay under morgondagen.