Alarmerande nyheter ifrån Racing – Zaracho testad positiv med Corona

Under gårdagskvällen kom bekräftelsen som omkullkastade Racing Clubs förberedelser inför torsdagens möte med Club Nacional i Copa Libertadores – Matías Zaracho har testats positivt med Coronaviruset. 

Allting verkade fortgå tämligen smärtfritt hos Racing Club när en mindre angelägen nyhet sipprade ut under gårdagskvällen. En av lagets viktigaste spelare i Matías Zaracho har testats positivt med COVID-19, bara några dagar före återstarten av Copa Libertadores. 

I enlighet med bestämmelserna ska nu Zaracho hållas isolerad under dom nästkommande 14 dagarna – vilket innebär att han förmodligen inte heller kommer kunna delta i lagets nästkommande möte med Alianza Lima. En tuff smäll för Beccacece som garanterat hade tänkt att starta med mittfältaren i båda matcherna.

Det som oroar ytterligare är att Zaracho tränade med laget under måndagen och risken finns att han kan ha smittat fler spelare i laget. Samtliga spelare genomgick nya tester under gårdagen och resultatet lär komma under tisdagen (läs idag). 

Sedan tidigare är även Iván Pillud och ungdomsspelaren Lucas Núñez isolerade efter att ha testats positivt under den föregående veckan. Båda missar även dom matchen på torsdag.