Ramón Díaz: ”Jag tror att vi måste tänka att Boca är en storklubb”

Libertads argentinske tränare, Ramón Díaz, är försiktig i sina uttalanden inför drabbningen med Boca Juniors på torsdag. Detta trots att den argentinska klubbens förberedelser inte har varit dom bästa.

Att Boca Juniors haft stormiga förberedelser inför återstarten av Copa Libertadores är knappast någon nyhet. Laget har drabbats hårt av Coronaviruset och 22 spelare har testats positivt under dom senaste veckorna. Med tanke på dessa förberedelser – eller brist på domsamma – skulle man kunna tro att Libertad känner sig segervissa. Men tränaren Ramón Díaz är försiktigt positiv inför drabbningen på torsdag. 

”Jag tror att vi måste tänka att Boca är en storklubb, med mycket erfarenhet, och med en namnkunnig trupp”.

Det faktum att Boca haft stormiga förberedelser är inte något som Díaz lägger särskilt mycket energi på.

”Hittills har dom haft sina motgångar, men när matchen väl börjar är dom alltid ett lag att räkna med, på hög internationell nivå”. 

Under helgen som var vann Ramón Díaz – och hans Libertad sin sista match för ligasäsongen, mot General Díaz, med 2–0 på bortaplan. Därmed kommer man sluta på en andraplats i tabellen. Nu ligger istället allt fokus framöver på Copa Libertadores.