Gonzalo Bergessio: ”Racing är ett bra lag med många fantastiska spelare”

Club Nacionals anfallare, Gonzalo Bergessio, är just nu i en väldigt fin form. Laget ligger etta i den uruguayanska ligan och den 36-årige anfallaren leder dessutom skytteligan på 10 gjorda mål. Nu väntar Racing Club i Copa Libertadores och det är något som Bergessio ser väldigt mycket fram emot. 

Den uruguayanska ligan har spelat nio omgångar sedan pandemin tvingade den till ett uppehåll under inledningen av mars. Därmed har lagen hunnit få lite matcher i benen och formen är på uppåtgående. Gonzalo Bergessio har visat en otroligt fin form sedan uppehållet och faktum är att han endast gått mållös ifrån tre matcher sedan återstarten – i två av dessa var han avstängd och således spelade han inte. 

Nu väntar Racing Club på torsdag och det ser den argentinske anfallaren väldigt mycket fram emot.

”Jag vet inte riktigt hur Racings förberedelser har varit. Vi har jobbat på bra sedan ligaspelet återupptogs efter pandemi-uppehållet. Man kommer säkert se att vi har mer matcher i benen, det är sant, men samtidigt har Racing ett bra lag med många fantastiska spelare. Fotbollen är relativ. Du kan komma utan matcher i benen och ändå vara pigg. Med lag som dessa (Racing Club reds.anm) måste man alltid vara försiktig”.

Bergessio har spelat i Racing Club en gång i tiden och spenderade två år i föreningen mellan 2005 och 2007. Utöver detta har han ytterligare en anledning som gör det här mötet extra speciellt för honom, på ett personligt plan. 

”Det är alltid speciellt att spela på El Cilindro. Min pappa är supporter till Racing och jag känner en kärlek till supportrarna som alltid behandlat mig väl. Allt detta hjälpte mig att utvecklas i min karriär. Åren som jag spenderade där var en fantastisk tid, samtidigt var det en annorlunda verklighet för hela föreningen. Om sanningen ska fram hade jag verkligen hoppats att matchen kunnat spelats med publik – detta eftersom den här stadion är magisk. Man känner av publiken väldigt mycket eftersom den är så tajt. Men det får bli en annan gång”. 

Gonzalo Bergessio under sin sejour i Racing Club.

Avslutningsvis slår Bergessio fast att, även fast dom argentinska klubbarna inte har spelat några matcher på 6 månader, är dom ändå med bland favoriterna till att vinna hela turneringen.

”Även under dessa omständigheter är, utan tvekan, River, Boca och Racing kandidater till att vinna hela turneringen. Tillsammans med dom brasilianska lagen når man alltid semifinalerna eller finalen. Det är dom mest välbärgade lagen i Sydamerika och, även fast dom nu haft svårigheter, är dom ändå alltid starka kandidater”.