Tunga nyheter för Boca och River inför Libertadores

Under fredagskvällen kom två negativa nyheter för Boca Juniors och River Plate.

I Bocas fall handlar det om en skada på anfallaren Ramón Ábila. Under gårdagens träning drog han på sig en sträckning i framsidan lår, på vänstra sidan, och därmed är Ábila, med all säkerhet, borträknad ifrån nästa veckas möte med paraguayanska Libertad.

Glädjande för Russo är dock att han, på just anfallspositionerna, har en väldigt bra täckning. Det är dessutom långt ifrån säkert att Ábila skulle ha startat, även om han varit frisk.

Hos River Plate kom också tråkiga nyheter under gårdagskvällen, som skapar huvudbry för Marcelo Gallardo. Det handlar om vänsterbacken Milton Casco som testats positivt med Coronaviruset.

Casco ska ha haft kontakt med en person, som senare konstaterades positiv med COVID-19, och därför testades även vänsterbacken själv, av säkerhetsskäl, under fredagen.

Detta skapar ordentliga huvudbry för Marcelo Gallardo som med all säkerhet hade tänkt att starta Casco mot São Paulo under den nästkommande veckan.

Den mest naturliga ersättaren är Fabricio Angileri, men med tanke på hans sparsamma speltid innan uppehållet, är han om möjligt ännu mer ringrostig än övriga spelare i truppen.

Två dystra besked för Boca och River, med mindre än en vecka kvar till återstarten av Copa Libertadores.