Matías Godoy: ”När Argentinos hörde av sig, då tvekade jag inte”

Under veckan som varit gjorde Argentinos Juniors klart med den 18-årige anfallaren Matías Godoy som ser fram emot sin nya utmaning.

Matías Godoy har varit en stor talang i Argentina under en längre tid. Under sin period med Atlético Rafaela fanns ett stort intresse ifrån såväl Boca Juniors som River Plate. Men tillslut föll valet på kroatiska storklubben Dynamo Zagreb, dit Godoy var utlånad till under den föregående säsongen.

Men tiden i Europa blev dessvärre kort – och inte särskilt lyckosam för Godoy. Därför avslutades också lånet i förväg.

”Jag hade kontrakt med Dynamo Zagreb till februari 2021, men pratade med mina representater eftersom jag kände att jag behövde få lite ny luft, jag trivdes inte. Det känns väldigt bra att återkomma till Argentina och framförallt till detta lag. När Argentinos hörde av sig, då tvekade jag inte”.

Matías Godoy berättar vidare att han haft koll på Argentinos Juniors sedan en tid tillbaka och vet hur dom spelar.

”Jag har kollat på laget sedan tidigare och dom spelar med en mycket bra intensitet. Det enda som gäller för mig nu är att acklimatisera mig snabbt till spelsättet och spela där tränaren vill ha mig”.

Angående vilken position som Godoy helst ser sig spela på, är ingenting som han lägger särskilt mycket energi på.

”Jag har inga problem med att spela på olika positioner. I Rafaela spelade vi bara med en central anfallare, och det vande jag mig vid. I Kroatien var det mer som ytteranfallare jag spelade. Jag tycker om att springa mycket och dra isär försvararna. Det som är karaktäristiskt för mig är intensiteten i mitt spel”.