Emiliano Martínez på väg att lämna Arsenal: ”Han siktar på att bli landslagets förstemålvakt”

Enligt uppgifter är Arsenals argentinske målvakt, Emiliano Martínez, nära att lämna Londonklubben för att gå till ligakonkurrenten Aston Villa.

Under våren – och sommaren fick Emiliano Martínez stå i Arsenals mål när Bernd Leno var skadad. Argentinaren gjorde det på ett föredömligt sätt och var en stark bidragande orsak till att The Gunners vann FA-cupfinalen mot Chelsea. 

Men trots sina fina insatser i målet är inte Martínez förstavalet för Arteta mellan stolparna. Istället fanns han inte ens med i den trupp som tog sig an Fulham under lördagen i Premier League. Därför ska nu en affär med ligakonkurrenten Aston Villa vara nära att ros i hamn.

Birminghamklubben sägs betala 20,000,000 pund för målvakten och affären väntas bli officiell inom dom närmaste dagarna. Martínez agent, Gustavo Goñi, har tidigare uttalat sig kring att målvakten gärna vill vidare i karriären för att få mer speltid. 

”Det mest troliga är att Emiliano lämnar Arsenal eftersom han gärna vill få mer speltid. Han drömmer om att bli förstemålvakt i landslaget. Han är villig att lämna sitt hem i Arsenal för att jaga en större dröm, som är den att stå i mål för det argentinska landslaget”.

Aston Villa blir i sådana fall Martínez sjunde engelska klubb. Han har sedan tidigare varit utlånad ifrån Arsenal till Oxford United, Sheffield Wednesday, Rotherham United, Wolverhampton Wanderers och Reading.