Néstor Gorosito om Tigres chanser i Libertadores: ”Det är ett nytt lag utan matchform”

Tigre ska även dom gå in i Copa Libertadores om mindre än en vecka. Lagets huvudtränare, Néstor Gorosito uttalade sig under fredagen kring lagets förberedelser och chanser i turneringen. 

Tigres läge i sin grupp av Copa Libertadores är allt annat än enkelt. Efter två spelade omgångar har man inte tagit några poäng och ligger därmed sist i sin grupp. Om man dessutom adderar bristen på förberedelser inför återstarten kan man förstå ifall optimismen inte är på topp inom föreningen.

”Det som dock har varit väldigt bra är att spelarna har varit väldigt professionella under uppehållet. Dom har tagit hand om sig fysiskt och med maten – något som inte tillhör vanligheterna i denna tidsepok som vi lever i. Detta har gjort att vi ändå kom tillbaka bra vid återstarten, spelarna har nästan inte tappat några kilon alls i muskler. Detta är väldigt fördelaktigt eftersom vi därmed vann lite tid, för musklernas välbefinnande är mathållningen väldigt viktig”.

Precis som Hernán Crespo menar Gorosito att förberedelser kunde ha varit bättre och att det är oerhört svårt att veta i vilken form laget befinner sig i, eftersom man inte spelat någon match på över 6 månader.

”Många spelare har lämnat under uppehållet, några har kommit in och dom har vi förväntningar på att det ska gå bra med. Men det är ett nytt lag utan matchform. Att få ihop alla delar är inte enkelt. Du kan träna och göra förändringar, men förändringarna praktiseras genom att spela matcher”. 

Tigre möter paraguayanska Guaraní under natten mot nästa fredag.