Lanús-mittfältaren är aktuell som ersättare till Pity i Atlanta United

Under gårdagskvällen började ett rykte cirkulera som placerade Lanús mittfältare, Marcelino Moreno, i MLS-laget Atlanta United.

Nyligen lämnade en annan argentinare det amerikanska laget i form av Pity Martínez, som bestämde sig för att fortsätta sin karriär i saudiarabiska Al-Nassr. Därför har Atlanta nu börjat se sig om efter en potentiell ersättare och bland dessa återfinns Lanús mittfältare Marcelino Moreno.

Moreno har varit en av Lanús bäste spelare under dom senaste säsongerna och framförallt fjolåret var väldigt positivt för den offensive mittfältare. Totalt blev det tre mål och fyra assist för Moreno i den vinröda tröjan. Dock har han på senare tid dragits ner en aning i planen och har därifrån kunnat styra lagets uppspel på ett ännu bättre sätt än tidigare. 

Än så länge finns inget konkret anbud på bordet, utan det ska enbart röra sig om ett generellt intresse. Samtidigt finns det lag i både Brasilien och Mexiko som visat intresse för Morenos signatur. 

Skulle han lämna hade det varit ett tung tapp för tränare Zubeldía. Samtidigt är samtliga klubbar i Argentina just nu i behov av att sälja spelare pga. dom ekonomiska ansträngningarna som Corona-pandemin lämnar efter sig.