Boca kompletterar sin Copa-trupp med 10 nya spelare

Boca Juniors släppte, även dom, under gårdagen sin Copa-trupp till nästa veckas återupptagning av turneringen. Den innehöll ett flertal ungdomsspelare – och Gonzalo Maroni.

Russo och Boca Juniors tog tillfället i akt och adderade dom 10 extra spelarna som Conmebol har tillåtit. Bland dessa är majoriteten ungdomsspelare, men även Gonzalo Maroni och Mateo Retegui adderades till truppen.

Dessa spelare har Boca lagt till i sin Copa-trupp: Mateo Retegui, Gonzalo Maroni, Alan Varela, Oscar Zeballos, Renzo Giampaoli, Cristian Medina, Gonzalo Sandez, Luis Vázquez, Ignacio Exequiel Fernández Carballo och Alexis Alvariño.

Med tanke på att Boca varit väldigt hårt drabbade av Coronaviruset, kändes det som en självklarhet att man skulle uttnyttja möjligheten att addera 10 extra spelare till sin trupp. Precis som övriga klubbar har man fram tills fredag på sig att byta in fler spelare på dom platser där folk har försvunnit under uppehållet.

Bland ungdomsspelarna som registrerades hade det varit väldigt intressant att få se Oscar Zeballos i någon match. Detta då han är en väldigt omskriven talang i Argentina.

Att Mateo Retegui också kan få chansen känns väldigt roligt för hans del. Med Totti som agent har intresset ökat kring den unge anfallaren och några framträdanden i Libertadores borde kunna öka hans värde på transfermarknaden. Dock är konkurrensen stenhård i Bocas anfall.