Krönika: Jag hade älskat att få se Pulga ihop med Maradona

Ryktena som placerar Pulga Rodríguez i Maradonas Gimnasia kittlar givetvis till på precis rätt ställe. Jag skulle älska att få se Pulga ihop med Maradona.

Det kan tyckas märkligt att man går igång på en 35-årig anfallare till en bottenklubb. Men Pulga Rodríguez är så mycket mer än bara en anfallare och Gimnasia är mycket mer än bara en bottenklubb.

Med Maradonas intåg i klubben har Gimnasia börjat skina upp. Lite som en trött farbror som gått till samma jobb i 50 år och som plötsligt får den kärleken och glädjen tillbaka till sitt liv som han alltid förtjänat.

För några dagar sedan var det ettårsdagen för Maradonas intåg i klubben. Ibland får man nypa sig lite i armen och verkligen övertyga sig själv om att det redan hunnit gå 365 dagar sedan Diego stapplade in i La Plata-klubbens tillvaro. Det var kärlek vid första ögonkastet och just nu har man svårt att visualisera en tillvaro utan Maradona i Gimnasias färger.

Dom senaste dagarna har ryktet om Pulga Rodríguez till Gimnasia blossat upp. Men faktum är att Maradona varit intresserad av honom sedan en tid tillbaka. Diego känner nämligen till Pulga väldigt väl och vet precis vad han kan förvänta sig av anfallaren.

Den anspråkslöse Pulga har haft en tendens till att bli en publikfavorit i varje klubb han spelat för. Tucumán var hans stora kärlek, men trots det har Colóns supportrar tagit honom till sig som en av sina egna och anfallaren var en stor del i att klubben tog sig till finalen av Copa Sudamericana under fjolåret. Corona-pandemin har han spenderat hemma i sin födelseby Simoca, utanför Tucumán, där alla känner alla och ingen bryr sig nämnvärt över att Pulga spelar proffesionell fotboll.

2009 tog Diego Maradona ut anfallaren i landslaget. Visserligen bara för att spela i en vänskapsmatch mot Ghana, men det räckte för att skapa en kedja som nu kanske återigen ska få länkas ihop.

Pulga i det argentinska landslaget 2009.

Maradona vet vad han får av Pulga. Det är en pålitlig målskytt som gör mål var han än spelar. Colón har satt prislappen på 250,000 dollar för anfallaren och det är mer av symboliskt värde än något annat.

Jag hade bokstavligt talat älskat att få se Pulga krama om Maradona ute vid sidlinjen. Jag har redan visualiserat bilden i mitt huvud och på något sätt hade det varit en ynnest att få bevittna det. Två legendarer på sina egna sätt och vis, sammanlänkade i en dysfunktionell klubb.

Simoca och Villa Fiorito – ja ni hör ju själva.
Snälla låt det bli av!