En avgörande onsdag för Boca

Under onsdagen ska Boca Juniors kontrollera dom 14 spelarna som testades positivt, med Coronaviruset, för lite mer än en vecka sedan och se ifall dom är tillräckligt friska för att börja träna igen. 

Russo och hans Boca Juniors går på många sätt och vis en kamp mot klockan inför nästkommande veckas möte med Libertad i Copa Libertadores. Ett led i detta är att testa dom 14 spelarna som konstaterades positiva med Coronaviruset under den föregående veckan. Detta för att se ifall dessa spelare är redo att inkluderas i träningen igen.

I denna skaran av spelare återfinns följande: Esteban Andrada, Agustín Rossi, Javier García, Manuel Roffo, Lisandro López, Carlos Izquierdoz, Renzo Giampaoli, Leonardo Jara, Eduardo Salvio, Guillermo Fernández, Franco Soldano, Ramón Ábila, Walter Bou och Gastón Gerzel. 

Boca planerar dessutom att testa Julio Buffarini, Frank Fabra, Mauro Zárate och Mateo Retegui, som smittades lite senare än dom andra i skaran ovan, för att se deras status. Förhoppningen är att Russo ska kunna räkna med, åtminstone, dom 14 spelarna som blev smittade först och inkludera dessa i lagets förberedelser inför nästa vecka. 

I skrivande stund är endast 11 spelare i träning hos Boca och därför skulle onekligen dom andra 14 vara mer än välkomna. 

Just nu är det svårt att spåna kring en eventuell startelva mot Libertad, men TyC Sports har åtminstone gjort ett försök: Andrada: Buffarini, López, Izquierdoz, Fabra: Campuzano, Salvio, Pol Fernández, Cardona/Maroni: Tevez, Soldano. 

Personligen tror jag dock lite mer på Mas än Fabra och håller Capaldo som en outsider på mittfältet.