Bud ifrån Spanien på Martínez Quarta

Enligt uppgifter i Argentina har Celta Vigo lagt ett bud på River Plates mittback Lucas Martínez Quarta.

Att Lucas Martínez Quarta är ett eftertraktat namn i Europa har knappast gått någon obemärkt förbi. Hans talang och fina insatser i River Plate har renderat i ett stort intresse ifrån flera europeiska storklubbar.

Tidigare i somras uttalade sig Javier Zanetti kring mittbacken och benämnde honom som den kanske mest lovande försvararen i hela Sydamerika just nu. Inter har också varit en av klubbarna som följt Martínez Quarta på nära håll, dock utan att det lett till ett konkret anbud.

Det budet har nu istället kommit ifrån Spanien och Celta Vigo. 5,000,000 euro erbjuder den spanska klubben River Plate för 50% av spelaren. Detta är ett anbud som är ganska långt ifrån vad den argentinska storklubben vill ha och därför avslog man också det.

Samtidigt är man väl medvetna om situationen kring mittbacken. Martínez Quartas kontrakt går ut om mindre än ett år och ska man tjäna några pengar på honom behöver han lämna under detta transferfönster.

Celta Vigo väntas komma med ett nytt anbud inom dom närmaste dagarna och även Real Betis, samt Villareal, sägs vara sugna på Martínez Quartas namnteckning.

Blir det en spansk dragkamp kring mittbackens signatur?