Racing Club överens med peruansk stortalang

Det har länge ryktats om att Racing Club varit nära en överenskommelse med den peruanske stortalangen Yuriel Celi och nu ser en affär ut att vara i hamn.

Den 18-årige yttermittfältaren har funnits på den argentinska storklubbens radar under en längre tid och intresset ska hela tiden ha varit ömsesidigt. Men efter att spelaren själv begärt mer pengar än vad Racing velat betala, har förhandlingarna stått stilla en period. 

Nu ska dock en lösning vara i hamn efter att Celi accepterat Racing Clubs senaste anbud. Det enda som återstår nu är att den argentinska klubben ska komma överens med Cantalao, som äger spelaren, om dom sista detaljerna i avtalet. 

Racing kommer betala 500,000 dollar för 60% av spelaren och Celi blir därmed Avellanedaklubbens tredje nyförvärv denna sommar. Yttermittfältaren har, förutom spel i den peruanska högsta divisionen, också erfarenheter ifrån Perus ungdomslandslag.