Dyster Coronadag bland dom argentinska lagen

I inte mindre än fem olika lag konstaterades nya Coronafall under tisdagen i Argentina – en dyster dag med andra ord. 

Corona-pandemins epicentrum är just nu i Sydamerika och antalet smittade samt döda ökar för varje dag som går. I inte mindre än fem olika klubbar konstaterades nya fall under tisdagen. 

I River Plate testades två personer positivt. Det handlar om reservlagets målvakt Leonardo Díaz samt en materialförvaltare som inte har jättemycket kontakt med truppen i stort. I fallet med målvakten Díaz har han inte tränat med seniortruppen och därför finns det ingen risk att han kan ha spridit smittan vidare. Båda två hålls isolerade tills vidare. 

Hos båda Avellanedaklubbarna, Racing Club och Independiente, har det konstaterats fall under tisdagen. I El Rojo handlar det om mittbacken Alan Franco, som f.ö. var den enda i truppen att testa positivt under dagen. I Racing handlar det om högerbacken Iván Pillud samt ungdomsspelaren Lucas Núñez.

I Argentinos Juniors är läget som mest kritisk av samtliga lag som rapporterade in nya fall under tisdagen. Totalt ska sex spelare ha testats positivt med Coronaviruset och pga. detta ställer klubben in samtliga träningar i väntan på nya testresultat. 

Hos Huracán handlar det om Andrés Chávez samt Iván Tierno som båda testats positivt och kommer hållas isolerade under en tid framöver. Klubben meddelar dessutom att det kan finnas fler smittad i truppen och nya tester kommer att göras under veckan. I väntan på detta pausas all träning. 

**

Sist men absolut inte minst kan nämnas att San Lorenzo har ytterligare två misstänkta fall i truppen. Laget genomgick tester under gårdagens förmiddag och samtliga var negativa. Dock fick såväl Lucas Menossi som Nicolás Fernández feber under gårdagskvällen och därför hålls dom isolerade i väntan på nya tester. 

Sedan tidigare har San Lorenzo haft fyra fall av COVID-19 i truppen – däribland lagkaptenen Fabricio Coloccini.